Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
ACTUALITATE /
Sursa: gazetanoua.ro
Praf în ochii românilor, mărirea cu 30 de lei a Guvernului Boc Praf în ochii românilor, mărirea cu 30 de lei a Guvernului Boc (Sursă Foto: stiri.rol.ro)

Sindicalistii din Olt vad marirea Guvernului a salariului minim brut pe economie cu 30 de lei, drept o masura pentru imaginea. Conform sindicalistilor aceasta marire la 700 de lei nu face decat sa incurajeze “plata la plic”, de fapt nereprezentand nimic in economia reala.

Dar iata ce a declarat Constantin Boerescu, presedintele CNS “Cartel Alfa”, filiala Olt: „Poziţia noastră, conform datelor din coşul zilnic, salariul minim trebuia să fie undeva spre o mie de lei. Deci creşterea asta nu acoperă absolut nimic. E praf în ochi şi n-are ce să justifice sau să aibă vreo acoperire sau vreun beneficiu real în buzunarele salariaţilor”.

„Sunt încercări timide. Aţi văzut că se leagă de orice. A fost şi acea creştere salarială sau revenire cu zece la sută care s-a făcut, şi de fapt a fost undeva la 12 procente pentru că nu s-a ţinut cont de inflaţie. Sunt teme de campanie electorală ca să arate că oferă ceva. Dar, 30 de lei vă daţi seama că e insignifiant”.

„Soluţia era alta, din punctul nostru de vedere, ceea ce am şi solicitat, cum ar fi neimpozitarea salariilor până la 1.000 de lei. Acestea sunt soluţii reale cu care protejezi o anumită pătură socială”.

„Menţinerea salariului minim la 670-700 încurajează în continuare economia gri. Dacă cea la negru a mai dispărut, plata în plic funcţionează. Dacă nu s-ar impozita veniturile până în 1.000 de lei, atunci ar mai dispărea şi această economie la gri. După datele unor instituţii occidentale, economia gri este undeva la 30 la sută”.

„Semnalele nu sunt bune şi le-am văzut. Cu îngheţarea salariilor, îngheţarea pensiilor, inflaţia crescută nu se întrevede nicio îmbunătăţire a situaţiei. Cheltuielile bugetare sunt aceleaşi şi destul de mari. Sunt bani alocaţi pe diverse ministere care vor fi folosiţi, după părerea noastră, şi în campania electorală, prin diverse contracte. Nu se va rezolva nimic şi va fi din ce în ce mai greu pentru populaţie. Inflaţia va creşte, aţi văzut şi cursul euro-leu”.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email mihai268@yahoo.com

Mihai | marti, 5 mai 2015, ora 14:04 |
Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.