Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
POLITICĂ /
Sursa: gazetanoua.ro
Toma Longin Cococi are prima şansă la alegerile din Colegiul VII - Corabia Toma Longin Cococi are prima şansă la alegerile din Colegiul VII - Corabia (Sursă Foto: www.concretinolt.ro)

Vicepresedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor, social democratul Florin Iordache se afla la al treilea sau mandat. El este de parere ca actuala putere si-a batut joc de populatie prin actele normative cu caracter antisocial initiate de aceasta. Florin Iordache are doua explicatii pentru acest comportament al puterii, fie este vorba despre o nerecunoastere a realitatii, fie despre rele intentii. Despre alegerile partiale din cadrul Colegiului VII, Iordache este sigur ca acestea vor fi castigate de candidatul USL, Toma Longin Cococi.

În opinia dumneavoastră, ce are de câştigat PSD-ul prin excluderea lui Mircea Geoană din rândurile sale, dar şi ce are de pierdut?

În primul rând, Partidul Social Democrat are de câştigat, pentru că are nevoie de foarte multă linişte, iar scandalul care s-a iscat în ultima perioadă nu face bine nici PSD-ului, nici USL-ului. În al doilea rând, este o conducere statutar aleasă, şi într-o organizaţie de partid ceea ce este mai important este echipa. În condiţiile în care nu poţi să te adaptezi unei echipe, iar acest lucru l-a demonstrat Mircea Geoană în ultima perioadă, este bine să-ţi găseşti o altă echipă sau să-ţi găseşti un loc în care să nu intri în contradicţie cu colegii. S-a văzut, în ultima perioadă, că Mircea Geoană nu s-a putut adapta unei gândirii a PSD-ului şi a USL-ului, şi de aceea consider eu că nu a mai putut face parte din echipă şi nu a mai putut rămâne nici preşedintele Senatului. Am tot văzut că dumnealui face referire la cele cinci milioane de voturi, dar acestea nu sunt ale lui Mircea Geoană, sunt ale PSD-ului, ale liberalilor, ale celor care şi-au dorit în 2009 să fie schimbat Traian Băsescu. Partidul are de pierdut de pe urma acestui scandal mediatic care s-a creat în jurul acestei excluderi, pentru că subiectele importante pe care cred eu că PSD-ul trebuia să le pună mai mult în valoare în această perioadă, începând cu legile adoptate recent în Parlament, şi în special cele referitoare la asistenţa socială, îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, diminuările de personal şi atacurile pe care le face Traian Băsescu la adresa democraţiei, au intrat cumva în umbră.

Puterea îşi face planuri şi avansează nume pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Îşi permite PSD să piardă a doua funcţie în stat?

A avut PSD-ul a doua funcţie în stat? Dacă ar fi avut-o, ar fi fost evidentă în perspectiva unui referendum prin care să fie demis Traian Băsescu, în dezbaterea unor legi importante prin care rolul preşedintelui Senatului este foarte important. De aceea întrebam eu retoric, la începutul răspunsului, la ce bun dacă a avut-o, pentru că prin comportamentul său, Mircea Geoană, în ultima perioadă, nu a dat dovadă că într-adevăr PSD ar fi deţinut a doua funcţie în stat.

Vă dau dureri de cap proiectele de legi sau propunerile legislative ale Puterii, pe care trebuie să le analizaţi în comisia juridică din Camera Deputaţilor, al cărui vicepreşedinte sunteţi?

Bineînţeles, sunt şi proiecte antieuropene sau care sunt împotriva poporului român. În momentul în care marea parte a populaţiei doreşte ceva, şi tu legiferezi altceva, înseamnă că ori eşti rupt de realitate, ori eşti răuvoitor.

Consideraţi că este nevoie de reducerea numărului de parlamentari, pentru ca aceştia să devină cu adevărat o forţă?

E o falsă problemă reducerea numărului de parlamentari. A fost o temă de dezbatere a lui Traian Băsescu în 2009, atunci când s-a lansat şi ideea Parlamentului unicameral. Şi PSD-ul are un proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari, şi, până la urmă, va fi ceva firesc, ţinând cont de numărul populaţiei, care este mai mic, aşa cum rezultă din datele ultimului recensământ. Ori cu 300, ori cu 330, dacă vorbim de un Parlament responsabil, nu numărul contează, ci valoarea şi intenţia celor care votează în cele două Camere.

Făcând un bilanţ al activităţii dumneavoastră din acest mandat, care consideraţi că este principala realizare în beneficiul oltenilor, dar şi ce v-aţi fi dorit să realizaţi şi nu aţi reuşit?

Din păcate, în această perioadă, ştiţi foarte bine că fondurile au fost dirijate preferenţial, numai către actuala Putere, către cei pe care „îi reprezintă”. Nu am reuşit să fac foarte multe, pentru că este un vot politic în Parlament şi noi neavând la proiectele importante o anumită majoritate, nici măcar conjuncturală, nu am reuşit să le trecem. Dar, în această legislatură, am avut o serie de iniţiative legislative, multe dintre ele au devenit legi, care, chiar dacă poartă semnătura mea, nu sunt emanaţia mea, ci formulate în urma discuţiilor cu cetăţenii, cu colegii din judeţ sau din colegiu.

Toma Longin Cococi este candidatul USL la funcţia de deputat al Colegiului VII, la alegerile parlamentare parţiale. Care credeţi că sunt atuurile acestuia faţă de contracandidaţii care nu au fost încă anunţaţi şi cum vă veţi implica în susţinerea acestuia?

Cred că Biroul Permanent şi Comitetul Executiv ale Organizaţiei Judeţene a PSD Olt au ales persoana potrivită pentru a candida la această funcţie. Întrebarea este când vor avea loc aceste alegeri? Pentru mine este suspectă şi întârzierea cu care se declanşează aceste alegeri, pentru că era bine să aibă loc într-o perioadă propice, nu în ianuarie sau februarie, când poate să fie vreme foarte rea şi oamenii să vină cât mai puţini la vot. Probabil că ăsta este şi scopul Puterii. Toma Longin Cococi este preşedinte al Organizaţiei PSD Corabia, este un bun profesionist, ştiu că în 2009 a făcut parte dintr-o structură executivă în Ministerul Mediului, la Oficiul Naţional de Gospodărirea Apelor. Este cunoscută activitatea sa politică în zona Corabia, şi faptul că a câştigat cu organizaţia pe care o conduce majoritatea alegerilor. În Colegiul VII, sunt foarte mulţi primari PSD şi PNL, dar eu mă bazez în primul rând pe faptul că oamenii s-au săturat de actuala Putere şi s-au convins că promisiunile făcute de aceasta în 2008 au rămas o amintire. Indiferent când vor fi alegerile, Toma Longin Cococi are prima şansă. Voi participa alături de colegii mei, pentru a-l susţine pe candidatul nostru în întâlnirile pe care le are cu cetăţenii.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.