Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
POLITICĂ /
Sursa: gazetanoua.ro
„Această guvernare a condamnat Oltul la sărăcie” „Această guvernare a condamnat Oltul la sărăcie” (Sursă Foto: Foto Arhiva)

Presedinte al PSD Olt si al Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu crede cu tarie in sansele USL-ului la viitoarele alegeri, deoarece oamenii au trait in ultimii ani cea mai grea perioada a lor de la revolutie incoace. Paul Stanescu este sigur si de castigarea alegerilor din Colegiul VII de catre candidatul USL, iar acesta va fi primul semnal tras de electorat impotriva celor care conduc tara.

Comasate sau nu, cum va aborda PSD Olt viitoarele alegeri locale şi parlamentare? Ce v-aţi propus din acest punct de vedere?

Organizaţia PSD Olt şi-a propus să obţină cel mai bun rezultat din istoria partidului. E un target destul de ridicat, dar şi eu şi colegii considerăm că este un rezultat care poate fi atins. Din punct de vedere al campaniei electorale, PSD şi-a propus, în cadrul USL, să stăm de vorbă, în măsura în care vom putea, cu toţi locuitorii judeţului, să le explicăm de ce România este în această situaţie, de ce nu sunt locuri de muncă, de ce nu avem drumuri reabilitate, de ce nu sunt bani în Olt. Vom încerca să convingem cetăţenii, nu prin presă şi televiziune, ci prin comunicare directă că acest Băsescu împreună cu PDL-ul trebuie să dispară de pe scena politică românească, pentru că niciodată în ultimii 20 de ani nu a fost mai rău.

Scopul USL este acela de a înlătura această guvernare, dar există zone în care liberalii şi social democraţii nu se vor susţine, indiferent de deciziile de la centru. Aţi purtat discuţii în ceea ce priveşte candidaturile în cadrul USL, cu excepţia CJ şi Primăriei Slatina?

Am avut mai multe discuţii în afara protocolului cu colegii liberali. Aceştia au făcut o mare greşeală în momentul în care au ieşit într-o conferinţă de presă şi au declarat că vor avea candidaţi în fiecare localitate. Cred că ar trebui să purtăm mai multe discuţii cu liberalii, şi trebuie să ne gândim ca în localităţile în care nu avem nici noi, nici ei primar, să găsim soluţia cea mai bună şi să mergem cu candidaturi comune. USL, la nivelul judeţului Olt, trebuie să înregistreze un rezultat foarte bun, care să ajute la nivel naţional. Împreună cu cele două partide, la nivel judeţean, trebuie să discutăm cu fiecare organizaţie în parte şi să acordăm autonomie organizaţiilor locale, să vină cu soluţii. Dacă reprezentanţii celor trei partide se înţeleg foarte bine la nivel local, vom lua în calcul în primul rând decizia lor, pentru că nu vrem să impunem nimic, dar vrem să avem primar USL în fiecare localitate din judeţul Olt.

În opinia dumneavoastră, ce are de câştigat PSD-ul, prin excluderea lui Mircea Geoană din rândurile sale, dar şi ce are de pierdut?

Mircea Geoană a jucat rolul de preşedinte al Senatului numai în interes personal. Acestuia i s-a spus să nu semneze anumite legi, să se consulte cu reprezentanţii partidului pe anumite aspecte, şi pentru toate acestea, alături de multe altele, au dus la excluderea sa din PSD. În cadrul dezbaterilor Comitetului Executiv, pe tema excluderii acestuia, preşedintele Ponta a început discuţiile adresându-i o întrebare, dacă este de acord să predea prerogativele funcţiei de preşedinte al Senatului senatorului Chelaru, care este şi vicepreşedintele instituţiei. În loc să răspundă prin da sau nu, Geoană ne-a spus poveşti, iar în final nu a fost de acord. Dacă atunci Geoană accepta, pentru a demonstra că este un adevărat social-democrat, chiar dacă nu mai inspira încredere conducerii partidului, rămânea în PSD. Nu este nicio bucurie când un partid pierde un om, mai ales un fost preşedinte, dar după modul în care s-a comportat în Comitetul Evecutiv, cât şi mai ales după ce a ieşit şi a făcut acele declaraţii, din punctul meu de vedere, a fost penibil.

În ultimii ani, Guvernul a şters Oltul de pe harta României, mai nou, pune protecţia socială în responsabilitatea primarilor, taie din veniturile administraţiilor. Credeţi că se poate şi mai rău de atât?

Da, din primele date care au apărut în mass-media pe seama bugetului anului viitor, din sumele defalcate din TVA, pentru drumurile judeţene şi comunale, dacă anul trecut suma repartizată Oltului a fost de 164 miliarde lei vechi, anul acesta ni s-a alocat o sumă cu 35% mai mică. Ne aşteptăm la mai rău din partea acestui Guvern. Cred că la intrările în judeţ o să punem nişte bannere prin care să facem public faptul că această guvernare a condamnat Oltul la sărăcie. În judeţele conduse de PDL, banii alocaţi au fost de mult mai mulţi decât am primit noi. Oltul este un judeţ roşu, nu este vina cetăţenilor că această guvernare este nedreaptă. Mai mult, locuitorii acestui judeţ au ştiut să voteze, dar, din păcate, ţara este mult mai mare, şi am ajuns la un dezastru.

S-au demarat lucrările în mai multe judeţe, în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor prin programul celor 10.000 de kilometri propuşi de ministrul Udrea. Aveţi informaţii că în viitorul apropiat şi la Olt vor începe lucrările?

Nu am nici o informaţie în acest sens. Cred că nu vor începe prea curând, şi, când vom veni la guvernare, acest program va fi reanalizat, pentru că judeţul Olt nu a fost prins nici măcar cu un metru de drum judeţean. E foarte bine ca în toate localităţile judeţului să se reabiliteze drumurile, dar ar fi şi mai bine ca investiţiile să cuprindă şi drumurile judeţene, pentru a ajunge la cele comunale. În PNDI-ul doamnei Udrea, investiţiile au fost concentrate în primul rând în comunele PDL. Mai mult, nu cred că Udrea are suportul financiar pentru a realiza ceea ce a promis, pentru că, în urmă cu puţin timp, chiar ea declara că Ministerul Dezvoltării este dator un miliard de lei, deoarece lucrările s-au executat, iar banii nu au fost încasaţi. De când conduce Elena Udrea acest minister, banii au fost alocaţi pe filieră politică. Pe HG 577, toţi banii care au venit la judeţ au avut anexă în spate, chiar dacă aveam datorii la societăţi care au realizat lucrări, Elena Udrea a făcut drumuri pe unde a vrut în judeţul Olt, şi a lăsat o impresie foarte proastă, pentru că o strategie a drumurilor naţionale şi judeţene se face printr-o colaborare între consiliul judeţean şi MDTR, indiferent de culoarea politică a celor care conduc aceste instituţii.

De altfel, nici edilii n-au primit mai multă atenţie pentru proiectele de apă şi canalizare. A fost acest program al Ministerului Dezvoltării doar o momeală de a atrage primari ai partidelor din Opoziţie?

A fost şi există încă acest şantaj. Unii parlamentari fac mereu presiuni politice pe colegii mei primari, care îmi spun că le promit tot felul de sume aberante, de reabilitări de drumuri, introduceri de reţele de canalizare. E o minciună gogonată şi acest proiect referitor la introducerea reţelelor de apă şi canalizare, pentru că s-a dorit ca banii să ajungă în primul rând la firmele lor, ca să-i fure şi apoi să cumpere cetăţenii acestei ţări la vot. Eu cred că nu vor reuşi să facă acest lucru. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, vă spun că m-aş fi bucurat ca banii să ajungă în judeţul Olt, să fie investiţi în infrastructură, dar, din păcate, nu este aşa.

Ţinând seama de precedentul creat la Constanţa, în situaţia în care instanţa va da câştig de cauză Consiliului Judeţean, se va organiza referendum în privinţa reorganizării teritoriale şi desfiinţării judeţului Olt?

Aşteptăm cu interes data de 6 decembrie, când este termenul de judecată la Curtea de Apel Craiova, când vom afla hotărârea instanţei. Dacă se va discuta în continuare despre regionalizare, vom cere un punct de vedere al Guvernului prin care să ni se aducă la cunoştinţă dacă se doreşte modificarea graniţelor judeţului Olt. Dacă Guvernul Boc ne va spune că are în intenţie să facă acest lucru, vom organiza acest referendum. Nu vrem să cheltuim banii contribuabililor pe aşa ceva, dar dacă e cazul, trebuie să consultăm cetăţenii în privinţa desfiinţării judeţului în care locuiesc.

Care credeţi că sunt atuurile candidatului USL la alegerile parlamentare parţiale din Colegiul VII Corabia, Toma Longin Cococi, de a câştiga funcţia de deputat?

Din punct de vedere politic, Cococi este un om care a fost mereu lângă partid, care a avut o contribuţie importantă la alegerile din 2008 pentru câştigarea Primăriei Corabia, a fost consilier local timp de două mandate, iar acum este consilier judeţean. Este un om politic cu multă experienţă, în care partidul are încredere, şi este foarte bine pregătit din punct de vedere profesional. Un atuu foarte important al acestuia îl reprezintă faptul că este un om de-al locului, este născut şi crescut în zonă, şi cunoaşte foarte bine realităţile zonei. Cred că va fi unul dintre parlamentarii foarte buni ai Oltului, fiind agreat de toţi primarii din zonă şi de majoritatea locuitorilor. Cetăţenii îşi doresc foarte mult ca un om din zonă să-i reprezinte în Parlament. Cococi este un om de echipă, noi suntem alături de el, şi cred că în Colegiul VII vom câştiga alegerile cu un procent de peste 70%.

Autor:

Etichete: , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.