Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
ACTUALITATE /
Sursa: adevarul.ro
Experiment la Slatina pentru iluminat stradal cu leduri Experiment la Slatina pentru iluminat stradal cu leduri (Sursă Foto: www.adevarul.ro)

Actualul iluminat stradal bazat pe becuri cu lampi prezent in momentul de fata in Slatina va fi inlocuit cu unul compus integral din leduri. Autoritatile sunt de parere ca noul sistem de iluminat va aduce economii substantiale la bugetul local. In prezent municipalitatea face teste, montand o serie de leduri pe cateva strazi din oras in scopul de ai testa eficienta.

Primarul Darius Valcov, a declarat: „Noi am montat în mod experimental leduri în loc de clasicele becuri pe câteva străzi din oraș, precum Dinu Lipatti, Pitești - zona ALRO, Nicolae Iorga, Cuza Vodă, Elena Doamna. Vrem să vedem care este consumul de energie pe aceste tronsoane. Până acum, din analizele noastre, consumul pe arterele în cauză s-a redus cu aproape 40%, ceea ce este foarte mult. Până la finalul anului, adică după ce ledurile vor funcționa două-trei luni, vom trage concluziile în acest program-pilot și vom decide dacă vom înlocui actualul sistem de iluminat clasic cu becuri, cu cel bazat pe asemenea leduri. Costurile s-ar amortiza în câțiva ani”.

Marian Puscasu, Directorul Serviciului de Iluminat Public, a declarat: „Acum este o perioadă de probă privind eficiența acestor leduri. Prețul lor este unul destul de piperat, de acea nu am achiziționat doar foarte puține, dar ele și-au dovedit deja fiabilitatea deoarece consumul a scăzut pe străzile unde am montat leduri”

Costul pentru cele 44 de leduri montate experimental se ridica la 69.000 lei.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.