Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
ACTUALITATE / (Actualizat la 24.11.2011, 12:46)
Sursa: gazetanoua.ro
Genocidul împotriva românilor, girat de deputaţii Puterii Genocidul împotriva românilor, girat de deputaţii Puterii (Sursă Foto: www.adevarul.ro)

Noua si mult mediatizata lege a asistentei sociale, prin care se prevede printre altele si reducerea numarului de ajutoare sociale la noua, a fost adoptata marti de catre Camera Deputatilor. Bineinteles ca deputatii Puterii si cei ai opozitiei au opinii diferite si ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc. In timp ce primi delcara ca aceasta lege va incuraja la munca ceilalti sustin ca prin aceasta lege oamenii cu venituri mici sunt discriminati.

Unul dintre deputatii care au votat pentru aceasta lege este deputatul PDL de Olt, Daniel Barbulescu, acesta declarand:„Am votat legea asistenţei sociale, pentru că actualul sistem care guverna acest domeniu era învechit, nu mai corespundea cerinţelor. În acest moment, în România sunt peste 200 de tipuri de ajutoare soaciale, opt milioane de asistaţi sociali, iar foarte mulţi cumulează mai multe ajutoare. Ajutoarele sociale sunt folosite fraudulos de primari în scopuri electorale şi merg la oameni care au vile şi maşini de lux. Prin această lege adoptată astăzi (ieri- n. red), ajutoarele sociale vor fi reduse la nouă tipuri, vor fi individualizate pe familii, iar o familie va putea beneficia de un singur tip de ajutor social. Legea asistenţei sociale încurajează munca, iar ajutoarele vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de ele”

Deputatii PNL si PSD de Olt, Gigel Stirbu si Florin Iordache, sau opus acestui proiect de lege, declarand: „Ca şi colegii mei, am refuzat să-mi exprim votul în legătură cu această lege. Am luat această decizie din mai multe considerente. În primul rând, în timp ce actualul Guvern trâmbiţează pe toate canalele media că lucrează pentru binele românilor, prin această lege lasă mulţi români fără orice sursă de venit. Mai mare ipocrizie ca la acest Guvern n-am văzut niciodată. Au promis că fiecare român va avea un venit minim garantat, iar acum taie orice speranţă. Spun că nu sunt bani, dar construiesc parcuri, fântâni şi terenuri de fotbal”, spune Gigel Ştirbu

„Această lege este un atac al PDL la adresa persoanelor sărace. Este un genocid împotriva persoanelor cu venituri mici, cei care au votat pentru această lege nu ţin cont de problemele reale, discriminând pătura cea mai defavorizată, care are nevoie de acest ajutor din partea Statului pentru a supravieţui”, declara Florin Iordache.

Si presedinta femeilor social democrate din Olt, Felicia Man, nu este de acord cu aceasta lege: „Prevederile acestei legi sunt în total dezacord cu sistemul de valori sociale şi umane pe care ar trebui să-l conţină o astfel de lege. Actuala Putere i-a abandonat pe copii şi bătrâni, pe bolnavi şi săraci şi persoanele cu handicap. Legea aruncă povara financiară în spatele autorităţilor locale, prin crearea unui fond de asistenţă socială, iar sursele sunt următoarele: 30% din sume defalcate, 70% din bugetul local. Mai mult, documentul impune obligativitatea înfiinţări de adăposturi pentru săraci de către autorităţile locale. PSD susţine statul social responsabil, pentru că acesta este prevăzut de Constituţie şi asumat de UE. Urmarea implementării acestei legi va avea consecinţe grave, beneficiarii nu vor mai avea bani şi, o să vedeţi, mulţi olteni ajunşi în pragul disperării, care vor recurge la gesturi necugetate”, spunea Felicia Man.

Interesat de aceasta lege a asistentei sociale este chiar presedintele Traian Basescu, care a trimis o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prin care cerea urgentarea adoptării proiectului legii asistenţei sociale.

In aceasta scrisoare se arata: „Revin cu această scrisoare asupra unei rugăminţi adresate dumneavoastră în data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a următoarelor proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară; proiectul legii asistenţei sociale”

Autor:

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.