Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
COMUNITATE /
Sursa: adevarul.ro
Sute de olteni au învins taxa auto Sute de olteni au învins taxa auto (Sursă Foto: pitesti.olx.ro)

Aproximativ 500 de persoane din judet, proprietari de masini second hand din spatiul UE, au castigat in instanta actiunile prin care acestia au contestat plata taxei auto de poluare.

Gheorghe Biloan, purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt, a declarat: „Până la ora actuală, potrivit evidențelor noastre, un număr de 496 de cetățeni care au plătit taxa de poluare pentru a-și putea înmatricula autoturismele aduse din UE au câștigat în instanță dreptul de a le fi restituite sumele achitate cu acest titlu. Atenție, este vorba doar despre autoturisme second-hand aduse dintr-o țară membră UE. De asemenea, persoanelor care au contestat taxa auto pentru un autoturism nou le-au fost respinse acțiunile“.

In data de 14 noiembrie Inalta Curte de Casatie si Justitie a adoptat o decizie prin care instanţele unde au fost depuse cereri din partea cetățenilor privind obligarea serviciilor de specialitate din cadrul prefecturilor la înmatricularea unor autovehicule SH aduse din alte state UE sunt obligate să le judece şi să ia o decizie de admitere sau de respingere.

De remarcat este faptul ca pana la decizia ICCJ, instanțele respingeau pe bandă rulantă toate cererile celor care solicitau să-și înmatriculeze o mașină adusă din UE fără să mai achite mult-controversata taxă. Motivul oficial invocat de autorități era că nu a fost urmată procedura prealabilă de contestare a plăţii taxei. Decizia din 14 noiembrie a ÎCCJ este obligatorie pentru toate instanţele.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.