Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
POLITICĂ /
Sursa: gazetanoua.ro
„Legea asistenţei sociale va duce mulţi olteni în pragul disperării” „Legea asistenţei sociale va duce mulţi olteni în pragul disperării” (Sursă Foto: www.ziare-pe-net.ro)

Dezastrul ce va fi adus de implementarea Legii asistentei sociale este prefatat de reprezentanta femeilor social democrate. Aceasta sustine ca povara saraciei si a crizei este aruncata in spatele populatiei si a autoritatilor locale.

Presedinta femeilor sociale democrate, Felicia Man, condamna public implementarea Legii asistentei sociale, in cadrul unei conferinte de presa. Aceasta sustine ca legea cu pricina condamna si impinge Romania la saracie si nu tine seama de Constitutia acestei tari.

Iata ce a declarat, presedinta femeilor social democrate: „Prevederile acestei legi sunt în total dezacord cu sistemul de valori sociale şi umane pe care ar trebui să-l conţină o astfel de lege. Actuala Putere i-a abandonat pe copii şi bătrâni, pe bolnavi şi săraci şi persoanele cu handicap. Prin legea aceasta, PDL loveşte din nou categoriile defavorizate şi pune întreaga povară a crizei în spatele celor nevoiaşi, distruge orice formă de solidaritate, iar statul nu-şi va mai regăsi rolul”.

„În 2004, gradul de sărăcie al ţării era de 23%, iar în 2010 a ajuns la 47%, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din populaţie se încadrează în această categorie, iar această lege organică asumată de Guvern fără o dezbatere parlamentară nu face decât să arunce povara sărăciei pe umerii oamenilor. Grupurile vulnerabile, printre care regăsim şi femeile, sunt condamnate la sărăcie, care se va acutiza, iar România va intra într-un cerc vicios. Legea aruncă povara financiară în spatele autorităţilor locale, prin crearea unui fond de asistenţă socială, iar sursele sunt următoarele: 30% din sume defalcate, 70% din bugetul local. Mai mult, documentul impune obligativitatea înfiinţări de adăposturi pentru săraci de către autorităţile locale. PSD susţine statul social responsabil, pentru că acesta este prevăzut de Constituţie şi asumat de UE. Urmarea implementării acestei legi va avea consecinţe grave, beneficiarii nu vor mai avea bani şi, o să vedeţi, mulţi olteni ajunşi în pragul disperării, care vor recurge la gesturi necugetate”.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.