Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
COMUNITATE /
Sursa: gazetanoua.ro
Ajunşi la limita subzistenţei, pensionarii ies din nou în stradă Ajunşi la limita subzistenţei, pensionarii ies din nou în stradă (Sursă Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com)

Dupa o intreaga viata de munca sunt umiliti de guvernanti cu pensii mizere din care nu isi pot asigura nici hrana zilnica necesara. Aceasta situatie fiind data pensionarii olteni se vor altura celor din toata tara si vor participa la un protest, vineri 22 noiembrie, in fata Palatului Victoria.

Problemele le stim cu toti, deci nu are sens sa le repetam la infinit deoarece guvernantii le stiu si ei cu siguranta. Iata totusi ce au declarat unii pensionari olteni:

„Mă descurc greu cu banii, ce să fac cu 2,9 milioane lei vechi, şi mă vedeţi cum sunt, am Parkinson. Două milioane le dau pe medicamente, şi mai am o fată care stă cu mine în garsonieră, dar nu lucrează că e şi ea bolnavă. Să trăim amândouă din câteva sute de mii e bătaie de joc în ţara asta. Eu sunt bătrână, dar copila ce să facă? Înţeleg că guvernanţii îşi bat joc de noi, aşteaptă să murim, dar la fel fac şi cu tinerii”, Gherghina Ţuţan, de 76 de ani.

„După 20 de ani de muncă, am trei milioane şi ceva pensie, care se cam duce pe medicamente. Important e să-mi cumpăr medicamentele, şi după aceea trăiesc de azi pe mâine, cu economie la mâncare, ce să facem. De sărbători, punem ce putem pe masă, şi să cumpăr ceva care să împart, că sunt văduvă de 23 de ani, am fată moartă de nouă ani. Măcar pentru ei o fi bine pe lumea cealaltă, că eu o duc greu”. Elena Militaru

Iata ce declara un om resemnat dupa 43 de ani de munca: „Nu ne descurcăm deloc cu banii, aveam pensia mică şi a mai luat şi din ele. Avem datorii, copiii sunt şi ei amărâţi, toate sunt scumpe, şi alimente şi lumină şi gaze. Dacă aşa vor ei să ne dea, e nedrept, dar ce putem să facem”.

Despre sarbatori nici nu poate fi vorba, acestea nu mai sunt demult asteptat cu bucurie:

„Sărbătorile mai bine n-ar veni, că atunci suferim, când vedem că nu avem ce pune pe masă, după o viaţă de muncă. Trăim greu, stăm prin spitale, şi mai reuşim câte ceva că-şi mai fac unii milă de noi, ne mai dau câte ceva de mâncare, haine sau bani. Nu ne ajung banii, nu ştiu ce-om pune pe masă de sărbători, poate ce-om avea prin casă, măcar o bucată de carne”, declara cu amărăciune Eugenia Bicu.

„Aştept sărbătorile de iarnă cu foarte puţină bucurie, din cauza banilor, care sunt puţini şi nu se ajung, greutăţile sunt multe, datoriile mari. Nu ne putem descurca fără să facem un CAR, un împrumut. Sunt pensionată pe caz de boală, am nevoie de medicamente în permanenţă, pe care nu mi le pot permite doar din pensie”. este de parere si Stela Udeanu

„Din cauza conducerii, care a tăiat ţara asta şi a mâncat-o, taie din puţinul nostru ca să se acopere. Când au ajuns să strângă bani de la amărâţi, vă daţi seama cât de buni sunt. Am 4,2 milioane lei vechi pensie, e greu, vai de capul nostru. Eu sunt norocoasă că am copiii care mă ajută, în rest, ar fi foarte greu. O să merg la Bucureşti şi oriunde este nevoie pentru a-mi cere drepturile. Nu le fac pe plac, şi nu mor, aşa cum şi-ar dori”, sustine o pensionara din Slatina.

Pentru a avea ce sa puna pe masa de sarbatori, pensionarii se imprumuta la CAR: „Pe perioada iernii fac împrumuturi cu o valoare mai mică, de 1.000 – 2.000 lei, iar credite mai mare accesează în timpul verii, majoritatea pentru lucrările agricole. Cele mai multe solicitări sunt în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru a putea să-şi cumpere un porc sau cele necesare pentru masa de Crăciun. Ne aşteptăm ca în perioada următoare numărul cererilor pentru împrumuturi să crească, aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace”, a declarat Denisa Obretin, preşedinta CAR-ului.

„Până acum putem susţine că pensionarii reprezintă cea mai corectă categorie socială, însă de ceva timp avem restanţieri mai mulţi ca de obicei”, sustine reprezentanta CAR-ului

Autor:

Etichete: , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.