Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
POLITICĂ /
Sursa: gazetanoua.ro
Toma Longin Cococi, susţinut de primarii din Colegiul VII Toma Longin Cococi, susţinut de primarii din Colegiul VII (Sursă Foto: gazetanoua.ro)

Toma Longin Cococi, candidatul USL la functia de deputat, este sustinut neconditionat de primarii social democrati si liberali din comunele care formeaza Colegiul VII.

Colegiul VII este format din 16 localitati, dintre acestea 12 sunt conduse de primari social democrati si liberali, care si-au declarat sprijinul neconditionat pentru candidatul USL, Toma Longin Cococi.

Senatorul Dan Şova consideră că Toma Longin Cococi merita pe deplin să fie desemnat candidat la funcţia de deputat al Colegiului VII: „Toma Longin Cococi este membru al PSD din anul 1996, este unul dintre cei mai buni conducători de organizaţie locală din sudul judeţului, conduce Corabia de 15 ani şi este omul care a băgat în Parlament o mulţime de politicieni, a organizat campanii electorale pentru PSD, toate urmate de succese. Am considerat că, după o viaţă dedicată partidului, merită să meargă la Camera Deputaţilor. Eu sunt absolut convins că are toate şansele să câştige, nu numai că este într-o zonă care gândeşte cu social democraţii, şi acum cu Uniunea Social Liberală, dar este o persoană foarte cunoscută şi foarte apreciată în această zonă. Dacă nici Cococi nu câştigă în această arie geografică, atunci nu mai câştigă nimeni”.

„Vreau să fim foarte sinceri şi realişti în ceea ce priveşte această guvernare. Actualul sistem pe care l-a impus PDL este unul mafiot. Dacă vrei fonduri de la ministere, ori treci la UNPR, ca să furi la un loc cu ei, ori te mulţumeşti cu singurul ajutor financiar care vine de la Consiliul Judeţean. Altfel, primarii trebuie să facă front comun cu cei care merg în Parlament, pentru că numărul de mandate parlamentare va decide dacă vom avea Guvern. Dacă primarii vor face această alianţă puternică pentru a avea suficient de mulţi parlamentari, atunci vom putea avea Guvern, şi vom avea grijă. Altfel, dacă ne ducem la ministere, în mod justificat, pe baza faptului că ne adresăm pentru a rezolva probleme din comunităţile noastre, doamna Udrea ne acuză de trafic de influenţă. Dacă intrăm pe uşa ministerului, cheamă DNA-ul, deşi noi ne ducem acolo cu atribuţiile legale şi cu mandatul dat de cetăţenii. Acesta este statul mafiot pe care-l avem. Singura soluţie pentru primari este ori să facă alianţă cu parlamentarii, ori să se lase cumpăraţi de UNPR”, a precizat senatorul Soava

Primarul comunei Izbiceni, Mircea Velica, a declarat: „Candidatul propus de USL este o persoană care a avut timpul necesar pentru a-şi demonstra calităţile, atât manageriale, cât şi administrative. Ca şi consilier judeţean, s-a implicat în proiectele la nivel judeţean şi zonal. De când este preşedinte al PSD Corabia, organizaţia a crescut de la an la an, culminând, în 2008, cu câştigarea postului de primar. Atât pe linie politică şi administrativă, Toma Longin Cococi şi-a demonstrat calităţile reale pe care le are, iar noi l-am propus în totalitate. Vom câştiga cu siguranţă Colegiul VII, vom avea garanţia că persoana desemnată de noi ne va reprezenta cu cinste în Camera Deputaţilor, atât în susţinerea proiectelor zonale, care nu sunt puţine, dar şi în sprijinirea primarilor în proiectele de dezvoltare rurală”

Edilul din Ianca, Mirel Pascu, a marturisit: „Este candidatul ideal pentru această zonă, pentru că e din părţile noastre, şi-a dovedit capacitatea de organizare în decursul alegerilor electorale trecute, şi spun acest lucru pentru că, în anul 2008, postul de primar al Corabiei, prin eforturile dumnealui, a fost câştigat de către PSD. A desfăşurat întotdeauna campanii electorale extraordinare, cu mobilizare ireproşabilă. Merită cu prisosinţă postul pentru care candidează, iar noi o să-l susţinem cu tot ce putem, cu toţi locuitorii comunelor pe care le păstorim. Sunt convins că se va implica pentru a face lobby proiectelor noastre care sunt blocate prin ministere, ţinând cont de faptul că perioada va fi foarte scurtă până la alegerile următoare”.

Florin Tol, primarul din Visina Noua, a spus: „Consider că este persoana potrivită să candideze din partea USL pe colegiul nostru. Cred că este pregătit şi capabil, atât din punct de vedere politic, cât şi profesional. Este o persoană uşor de abordat, care a fost mereu lângă partid şi ne-a ajutat atât cât a putut şi ori de câte ori am avut nevoie. Pentru noi, primarii, este foarte bine să avem un om din zonă în Parlamentul României, ca să putem să apelăm la dânsul atunci când avem nevoie pentru proiectele care se desfăşoară în comunităţile noastre. Sunt ferm convins că se va implica în rezolvarea problemelor noastre pentru că este o persoană deschisă, şi întotdeauna a încercat să ne ajute. Este şi un bun organizator, aşa cum o demonstrează rezultatele alegerilor din ultimii ani, pe care dânsul le-a coordonat. Nu a făcut aceste lucruri din interes, pentru că nu a avut nicio funcţie importantă în partid, ci le-a făcut din convingere”.

Şi viceprimarul din Tia Mare, Virgil Gulie, este convins că cetăţenii din comuna sa îi vor acorda toată încrederea: „Îl cunosc pe Toma Longin Cococi de mai bine de zece ani, şi îl consider un om foarte serios, de cuvânt, capabil să ducă la îndeplinire promisiunile pe care le face. Sunt convins că PSD-ul, prin această nominalizare, a făcut cea mai bună alegere. La Tia Mare, va câştiga cu un procent de peste 70% din cei ieşiţi la vot, pentru că oamenii îl cunosc, părinţii dânsului au fost profesori în comuna noastră, iar dânsul aici s-a născut”.

Ion Ciugulea, presedintele PNL Olt, a declarat: „PNL a declarat că îl va susţine pe Toma Longin Cococi la această funcţie, aşa cum este şi firesc, deoarece postul este al PSD-ului, iar noi suntem alături. Este candidatul USL, şi îl vom susţine necondiţionat, deoarece, suntem convinşi că din funcţia pe care o va câştiga, va sprijini proiectele primarilor liberali”.

Primarul din Giuvarasti, Dorel Imireanu, a declarat: „Cred că singur va câştiga funcţia de deputat pentru că vom merge în alianţă şi va avea sprijinul nostru necondiţionat. Colegiul VII este majoritar format din comune conduse de primari care fac parte din partidele care formează USL, şi cred că în momentul în care va deveni parlamentar, ne va sprijini proiectele. Deşi nu facem parte din acelaşi partid, dumnealui a venit mereu în comuna noastră, este un om cu care mă pot înţelege”

Autor:

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.