Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
SĂNĂTATE /
Sursa: gazetanoua.ro
Spitalele oltene, fără bani, în decembrie Spitalele oltene, fără bani, în decembrie (Sursă Foto: www.indiscret.ro)

In ultima luna a acestui an, Casa de Asigurari de Sanatate Olt, nu va putea acoperi cheltuielile aferente asistentei medicale din cauza lipsei de fonduri.

Chiar daca in lunile octombrie si noiembrie cheltuielile necesare asistentei medicale vor putea fi asigurate de catre Casa de Asigurari de Sanatate Olt, pentru luna decembrie vestile sunt destul de proaste. Bineinteles cauza acestei situatii este lipsa de fonduri, iar singura rezolvare pare a fi o rectificare bugetara. Cheltuielile aferente lunii octombrie si anume suma de 9,3 milioane lei, a fost virata de catre CAS Olt spre spitale saptamana trecuta.

Reprezentantul CAS Olt, a declarat: „Referitor la fondurile pentru luna decembrie, acestea nu sunt suficiente pentru toate domeniile de asistenţă medicală. Sperăm ca fondurile alocate prin rectificare bugetară să fie suficiente pentru toate domeniile de asistenţă medicală”.

Directorul unitatii medicale din Caracal, Octavian Popescu, a declarat: „Chiar astăzi (n.r. 14 noiembrie) am avut o întâlnire cu preşedintele CAS Olt, în urma căreia ne-au acoperit luna septembrie cu o sumă de 1,2 miliarde lei vechi. Cu toate acestea suntem descoperiţi faţă de valoarea minimă necesară în continuare cu aproximativ două miliarde lei vechi. Am mai primit, de asemenea, pentru luna noiembrie, două miliarde lei vechi, care reprezintă 15% din totalul costurilor pe luna noiembrie”.

„Decembrie este gol. Sper ca bugetul să se facă în plus, şi nu în minus, în baza contractelor cu Ministerul Sănătăţii. Situaţia pe decembrie este grea în toată ţara, probleme vor fi, dar, din fericire, suntem un spital care îşi gestionează bine rezervele. Nu vom avea probleme la sfârşitul acestui an, dacă nu se va deconta acea sumă minimă, care este departe de a ne asigura confortul pentru o asistenţă medicală decentă, dar măcar să ne plătim salariile. În continuare avem 1.800 de pacienţi internaţi şi externaţi, dar primim finanţare doar pentru 1.000. Este un lucru destul de greu de digerat, pentru că nu le putem spune noi oamenilor să nu se îmbolnăvescă. Ei, săracii, sunt bolnavi, şi vin la spital, chiar dacă finanţarea este aproape la jumătate faţă de necesar”.

Autor:

Etichete: , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.