Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
ACTUALITATE /
Sursa: gazetanoua.ro
Preşedintele UPSC vrea anularea hotărârii privind blocarea maşinilor Preşedintele UPSC vrea anularea hotărârii privind blocarea maşinilor (Sursă Foto: www.alfanews.ro)

Presedintele UPSC, Stelian Sima, este hotarat sa porneasca o actiune cu scopul de a strange semnaturi in privinta anularii HCL 204/2008, care face referire la blocarea autovehiculelor pe domeniul public, acesta considerand hotararea ilegala.

Proaspat ales in functia de presedinte al Uniunii Populare Social Crestine la nivel national, Stelian Sima este de neclintit in dorinta sa de a anula actul normativ privind blocarea autovehiculelor pe domeniul public, considerându-se prima victimă a acestei decizii, pe care o cataloghează ca fiind ilegală. Se pare ca politicianul se chinuie in instanta de aproape un an de zile sa anuleze o sanctiune pe care a primit-o in urma hotarari consiliului local.

Stelian Sima a declarat in cadrul unei conferinte de presa: „De aproape un an de zile se fac abuzuri cu privire la această hotărârea de Consiliu Local. De săptămâna viitoare, voi face tabele pentru a strânge semnături pentru anularea documentului privind blocarea maşinii. Dacă nu se strânge numărul de semnături necesar, nu-i nimic, am încercat, sunt un cetăţean care a încercat să anuleze ceva ilegal”.

„Pentru blocarea autovehiculelor pe drumurile publice, contravenţiile sunt deja stabilite de către Ordonanţa 195/2002 şi regulamentul de aplicare. Astfel se încalcă Legea 24/2000, privind tehnica legislativă, la articolul 13 – integrarea proiectului în ansamblul legislativ şi la articolul 16 – evitarea paralelismelor. Nimeni nu poate să-şi permită, în forul legislativ al acestei ţări, să iniţieze proiecte de legi fără să ţină cont de Legea 24/2000. Nu poţi, în paralel cu o lege organică, să vii cu o hotărârea de Consiliu Local”, a declarat politicianul. Acesta a mai spus că agenţii Poliţiei Locale nu au competenţă în acordarea de sancţiuni pe drumurile publice, aceasta fiind în sarcina Poliţiei Rutiere: „Din hotărârea cu pricina, reiese clar competenţa agenţilor locali, cei care, în opinia mea, de când a început această lucrare, consider că fac un abuz. HCL 204/2008 subliniază faptul că agenţii Poliţiei Locale au competenţă numai pe domeniul public. Deşi aici, este competenţa clară a Poliţiei Rutiere, şi pe drumul şi pe domeniul public. Agenţii Poliţiei Locale nu au competenţă de drumurile publice, ci în spatele blocului”.

„Consiliul Local a mai emis un document, prin care spune că nu ai voie să blochezi parcările amenajate. Care parcări amenajate? Singura de acest fel este cea supraetajată de la spital. Să pună la dispoziţie Consiliul Local şi Primăria Slatina documentul care atestă că în municipiu s-au amenajat parcări – caiet de sarcini, firma care a câştigat licitaţia sau documentele prin care a fost desemnat firma cu încredinţare directă să amenjaze aceste parcări. Nu putem să facem afirmaţia că tragem o dungă pe carosabil şi astfel am amenajat parcare”, a susţinut Sima.

Autor:

Etichete: , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.