Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
POLITICĂ /
Sursa: gazetanoua.ro
Toma Longin Cococi,candidatul PSD la functia de deputat pe Colegiu VII Corabia Toma Longin Cococi,candidatul PSD la functia de deputat pe Colegiu VII Corabia (Sursă Foto: www.linia1.ro)

Deoarece Doru Frunzulica, ocupantul postului de deputat in Colegiul VII Corabia, a devenit incompatibil cu functia, postul a devenit vacant. Consilierul Judetean, Toma Longin Cococi, este primul care si-a anuntat, din partea Partidului Social Democrat, este primul candidat la alegerile parlamentare partiale ce vor avea loc.

Cine este Toma Longin Cococi?

Am 52 de ani, sunt căsătorit şi tată a doi băieţi. Am absolvit Facultatea de Mecanică, secţia TCM şi Facultatea de Drept, şi am două masterate, unul în managemetul organizaţional şi al resurselor umane, şi altul în drept şi politici publice. De asemenea, am absolvit două cursuri postuniversitare, unul în introducere în securitate naţională şi altul pentru înalţi funcţionari publici. Ca experienţă profesională, am 27 de ani de muncă, zece ani am lucrat la Inteprinderea de fibre sintetice Corabia, care a devenit ulterioar Corapet, iar alţi zece ani am făcut parte din conducerea Corpului Gardienilor Publici. Aproape un an am fost director general adjunct la Administraţia Naţională Apele Române, iar restul experienţei profesionale s-a materializat în managementul unor firme private în domeniile pazei şi siguranţei, informării, medierii şi consilierii pe piaţa muncii, precum şi formării profesionale.

De când faceţi politică şi de ce aţi ales Partidul Social Democrat?

Fac politică din anul 1999, iar din anul 2004, până în prezent, sunt preşedintele Organizaţiei Partidului Social Democrat Corabia, şi din 2010 sunt vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Olt. De asemenea, de două mandate, sunt membru în Consiliul Naţional al PSD. Experienţa acumulată în cele două mandate de consilier local, în cadrul Consiliului Local Corabia, şi cea din actualul mandat de consilier judeţean, în cadrul Consiliului Judeţean Olt, mă determină să intru în competiţia electorală pentru funcţia de deputat în Colegiul VII Corabia. Am ales PSD pentru că mă reprezintă doctrina social democrată, pentru că a demonstrat că este o formaţiune politică aflată permanent alături de oameni şi nevoile lor. În anul 2004, când am preluat conducerea organizaţiei Corabia eram 100 de membri, iar acum avem peste 1.500. Toate alegerile, de când am preluat organizaţia şi până acum, le-am câştigat, la toate nivelurile, cu excepţia europarlamentarelor. La alegerile parlamentare, am fost director de campanie al deputatului Doru Frunzulică şi al senatorului Dan Şova.

Pe lângă experienţa politică şi administrativă, ce v-a determinat să intraţi în competiţia electorală pentru funcţia de deputat al Colegiului VII Corabia?

O altă motivare pentru a intra în această competiţie este faptul că eu cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale din zona de sud a judeţului. Făcând o paranteză, vă spun că primarii din zonă m-au desemnat pentru această candidatură, în urma unui vot în care eu am avut o majoritate covârşitoare. Din postura de deputat, pot susţine proiectele de infrastructură şi de altă natură, promovate de toţi primarii din Colegiul VII, nu numai cei care sunt membri PSD. Ţinând cont de faptul că dacă voi câştiga aceste alegeri, în perioada scurtă în care voi activa ca deputat, până la următoarele alegeri parlamentare, voi avea în vedere susţinerea proiectelor de infrastructură, pentru finanţarea acestora. De asemenea, ţinând cont de faptul că zona de sud este una preponderent agricolă, este nevoie de susţinerea proiectelor fermierilor la autorităţile şi instituţiile publice, care au competenţă în acest domeniu. Partidul Social Democrat acţionează în câteva direcţii clare, fie că e la Putere, fie în Opoziţie, şi anume crearea de locuri de muncă, sănătatea, educaţia, agricultura şi siguranţa cetăţenilor. Eu am să încerc să promovez proiecte de hotărâri care să creeze locuri de muncă. Acum există o lege prin care statul susţine persoane care au peste 45 de ani, cu salariul minim pe economie, timp de un an, iar patronul să-l meţină la locul de muncă doi ani, iar eu aş vrea ca ajutorul de la stat să fie de doi ani.

Care sunt cele mai stringente probleme ale zonei de sud?

În primul rând, lipsa locurilor de muncă, şi apoi problemele din mediul rural, unde majoritatea locuitorilor se ocupă de legumicultură, şi nu au unde să-şi depoziteze şi valorifice produsele. Pe lângă lipsa reţelelor de apă şi canalizare, cetăţenii din zonă au nevoie de gaze naturale, mai ales cei din oraşul Corabia. Există un proiect privind introducerea gazelor în oraş şi în câteva comune din zonă, care a fost susţinut de PSD. M-aş bucura ca acest proiect să fie demarat, indiferent cum îl cheamă pe cel care îl va implementa. Atragerea de investitori în zonă se poate realiza prin facilităţi la cumpărarea terenurilor şi a taxelor şi impozitelor, dar numai după ce aceştia vin cu un proiect bine documentat.

Cum îi veţi determina pe cetăţeni să vă voteze, în condiţiile în care, în ultimii ani, măsurile de austeriate ale Guvernului, girate de majoritatea parlamentară, le-au adus multe greutăţi şi probleme, inclusiv în ceea ce priveşte supravieţuirea?

Avantajul meu este că nu reprezint partidele care au impus aceste măsuri şi faptul că sunt din zonă, născut şi crescut în Tia Mare, după care m-am mutat în oraşul Corabia. Mulţi dintre cetăţeni ştiu că actuala Putere nu mai trebuie să stea în fruntea ţării, iar partidul nostru este alternativa. Mă bazez pe inteligenţa şi buna-credinţă a cetăţenilor, care au trăit pe pielea lor aceste măsuri pe care guvernanţii le-au numit de austeriate, dar foarte bine pot fi caracterizate prin incompetenţa acestora.

Cum veţi aborda campania electorală?

Vreau să fac o campanie electorală pozitivă, nu negativă, aşa cum cred că o vor face contracandidaţii mei, deşi nu le ştiu numele. N-am să-mi critic adversarii, ci am să fac promisiunile pe care le pot duce la îndeplinire. Am să le arăt oamenilor ce ar fi trebuit să facă Puterea şi n-a făcut, şi am să pun accent pe bătaia de joc pe care guvernanţii au aplicat-o bătrânilor şi oamenilor cu probleme de sănătate, prin tăierea pensiilor şi desfiinţarea spitalelor sau reducerea numărului de paturi şi subfinanţarea.

Autor:

Etichete: , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.