Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
COMUNITATE /
Sursa: adevarul.ro
La Slatina se ridică “bariera” pentru Plaja Oltului şi Dealul Grădişte La Slatina se ridică “bariera” pentru Plaja Oltului şi Dealul Grădişte (Sursă Foto: romania.ici.ro)

In urmatorii trei ani cele mai frumoase si atragatoare zone ale orasului Slatina, isi vor schimba infatisarea complet. Vorbim aici mai exact despre plaja de pe malul stang al Oltului, Dealul Gradiste dar si spatiul verde de aproximativ 55.000 mp aflata vis-a-vis de stadionul 1 Mai. Acest lucru va putea fi posibil, deoarece dupa indelungi asteptari si amagiri s-a reusit intr-un final aprobarea PUZ-ului (Planul de Urbanism Zonal).

Se pare ca prin aprobarea PUZ-ului aferent zonelor de la intrarea in municipiu dinspre Craiova, se vor debloca si planuri celor care doresc sa investeasca aici. De semnalat este faptul ca aceste doua zone sunt singurele spatii verzi ramase „virgine” pe raze orasului Slatina, restul fiind concesionate pe sume nesemnificative sau chiar pe gratis. Se estimeaza ca suprafata totala a terenul ce va prinde viata in urmatorii ani este de 163 de hectare: Parcul Aleea Oltului, Stadionul „1 Mai”, Plaja Oltului si Dealul Gradiste.

Pentru a fi atrasi investitori in zona se va realiza o sistematizare ce va consta in introducerea de utilitati, sistem apa-canalizare si energie electrica. În zona Plajei Oltului vor fi amenajate un complex sportiv şi o zonă de agrement care se va întinde pe 238.514 mp şi va cuprinde: un club nautic, o plajă, piscină, ştrand, debarcader cu hidrobiciclete, bărci cu vele, terenuri de sport, centre fitness şi SPA, spaţii pentru picnic şi joacă. Proiectul zonei de agrement presupune reabilitarea celor două stadioane existente arenei „1 Mai”, precum şi anexele aferente.

Cat priveste Dealul Gradiste, acesta va fi consolidat. Mai exact versantii vor fi consolidati pentru a inlatura riscul de alunecari de teren, inundatii si surpari. Dealul Grădişte a fost deja vândut de municipalitate către SC CONSLOC IMOBILIARE SRL Slatina, societate concepută pe şablonul „stat în stat”, deşi se află în subordinea primăriei. Conducerea societăţii avea iniţial în vedere ridicarea unui hotel cu funcţiuni multiple: teatru, muzeu şi sală de spectacole. La acest moment nu se ştie dacă şi ce anume se va mai construi aici.

Iata si declaratia lui Minel Prina referitor la situatia de fata: „Sistematizarea acestei zone era vitală. Sunt investiţii pe care nu le-am putut demara tocmai pentru că nu aveam aprobat acest PUZ absolut obligatoriu, dar acum nu mai este cazul. Aşteptăm propuneri de investiţii în afară de cele pe care noi le avem deja în plan”.

Autor:

Etichete: , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.