Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi - CinemaBox.ro
Breaking News:
ACTUALITATE /
Cardiologul Paraschiva vrea să renunţe la demisie Cardiologul Paraschiva vrea să renunţe la demisie (Sursă Foto: www.ziare.com)

Ieri la intalnirea medicilor cu Paul Stanescu, presedintele CJ Olt si Darius Valcov, primarul Slatinei, medicul cardiolog Paraschiva a revenit asupra deciziei de a demisiona de la SJU Slatina. Acesta a anuntat in aplauzele colegilor ca a depus o cerere de revenire asupra demisiei. Paraschiva le-a cerut celor doi sefi ai institutiei sa gaseasca o modalitate prin care si medicul Mihail Iovanescu, al carui contract de munca a incetat la solicitarea sa pe 1 noiembrie, sa se poate intoarce la spital.

Cu toate acestea lucrurile nu sunt asa de simplu, chiar daca dr. Paraschiva s-a razgandit, managerul spitalului, Nicu Vladu, sustine ca demisia depusa si aprobata, trebuie sa isi urmeze cursul, datoria sa legala ca angajator fiind sa duca actul la indeplinire: „În mapa de azi nu am găsit nici o cerere a dr. Florin Paraschiva. Ştiu că a zis şi dânsul în şedinţă că şi-a depus cererea de retragere a demisiei, dar eu zic că suntem totuşi oameni serioşi şi nu ne jucăm de-a uite demisia, nu mai e demisia! Este un act unilateral pe care eu sunt obligat să-l duc la îndeplinire. Legea spune foarte clar că demisia este un act unilateral, se motivează sau nu se motivează, angajatorul este obligat să-l ducă la îndeplinire. Deci nu există cale de-ntors pentru demisie! Legal, nu am voie să-i aprob cererea de revenire. Dacă legea mi-ar fi permis, vă dau cuvântul meu de onoare că aş fi făcut acest lucru cu cea mai mare plăcere. Dar suntem la vârsta la care nu ne mai jucăm de-a demisia. Este totuşi o instituţie publică!”.

Vladu a fost insa contrazis de presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, care sustine ca spitalul din Slatina nu isi poate permite sa piarda un asa profesionist atat de usor. Stanescu afirma ca aşa cum demisia este un act unilateral, şi cererea de revenire asupra acesteia se încadrează în acelaşi tipar. Cu alte cuvinte, medicul poate reveni fără probleme asupra demisiei.

Autor:

Etichete: , , , , , , , , , ,

Recomandă Articolul:

Scrie şi Părerea ta
0 caractere (minim 50 caractere)
Atenţie! Vă rugăm să rămâneţi obiectivi în comentariile pe care le trimiteţi şi încercaţi să păstraţi o atmosferă de discurs cât mai corectă! Editorii Olt24.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentariile trimise şi îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care încalcă normele civile şi morale. Autorii sunt responsabili pentru toate comentariile sau articolele publicate. Adresa de E-mail NU va fi publicată pe site!
Copyright © 2010 Olt24.ro - Toate drepturile rezervate.